Madballs Actiefiguren Serie 1 – Fwoosh

Het is waanzinnig leuk voor iedereen in de vorm van een actiefiguur!

De Madballs zijn terug en deze nieuwe actiefiguren halen veel inspiratie uit de prachtige Head Popping-figuren uit de jaren 80 en brengen deze keer veel meer. Ik ben zo’n merkteken voor dit eigendom, en hoe kwetsbaar ze ook waren, die Head Popping-figuren waren enkele van mijn favorieten uit mijn kindertijd. Ik hou van de grappige en soms grove ontwerpen van de ballen zelf, maar als je het actiefiguurelement toevoegt, verhoogt dat de inzet aanzienlijk.

Dit is Premium DNA’s eerste kennismaking met de productie van actiefiguren, en er worden toekomstige golven van niet alleen Madballs beloofd, maar ook pre-orders voor Barnyard Commandos en Battle Toads. Ik weet dat er in het verleden associaties / zakelijke ondernemingen zijn met het nu ter ziele gegane Megalopolis Toys en dat is onderwerp van voortdurende discussie op plaatsen zoals de Fwoosh-forums en andere verkooppunten. Ik ben hier helemaal niet om harten en geesten in dat opzicht te veranderen. Dit zal echter direct gericht zijn op de werkelijke cijfers zelf, dus zoals altijd is het aan de individuele klant om ze al dan niet te kopen op basis van de verdiensten van het product, of iets anders dat directe invloed kan hebben op een dergelijke keuze.

Dat gezegd hebbende, dit zijn behoorlijk indrukwekkende cijfers, vooral voor een eerste aanbieding. Het beeldhouwwerk werd gedaan door Aaron Doyle, die regelmatig samenwerkt met bedrijven als Super7 en de Four Horsemen, en zijn vaardigheden zijn onberispelijk. Ik ben al heel lang een grote fan van zijn werk (ik kan niet wachten op de komende TMNT ULTIMATES! Ace Duck hij deed het), dus zijn bijdragen waren meteen een pluspunt voor deze cijfers. Elk detail is goed behandeld in service en respect voor de originele Madballs-ontwerpen (en Head Popping-figuren), maar er is zoveel meer toegevoegd. Dit is de eerste keer dat Splitting Headache voorbij de originele bal is gezien, en dergelijke toevoegingen worden naadloos overgedragen vanuit een ontwerpstandpunt.

Er is een goede hoeveelheid articulatie in deze cijfers, en het bereik en de functionaliteit werken beter dan ik oorspronkelijk had verwacht op basis van de stevige builds. Er is een mogelijkheid om in de toekomst een paar gewrichten aan te spannen (sommige ellebogen komen los), maar niets is te flagrant. Er zijn ook een paar plekken waar de gewrichtsschijven zijn geverfd (denk aan de heupen van Bruise Brother), dus dat is een plek om te verbeteren als de lijn ook naar voren beweegt.

Deze figuren zijn volledig modulair (of MADular, zoals de dozen opscheppen), en alle verbindingen kunnen uit elkaar worden getrokken en over alle figuren worden gemengd en gematcht. Dit is een leuke toevoeging die veel opties biedt, ook al zou ik er persoonlijk niet volledig van profiteren. Deze figuren zijn ook dik in hun bouw en ZEER zwaar. Ze zijn van stevig plastic en zoals je op de foto’s kunt zien, zitten ze in dat bereik van 6-7 inch. Ik hou erg van deze esthetiek voor deze personages en dit merk, dus hoewel ze een geheel eigen look en feel hebben, past de aanpassing van Madballs in actiefiguren op deze schaal ook goed bij andere lijnen in je collectie.

Het verfwerk is zeker ook opmerkelijk. Er zijn VEEL verftoepassingen op deze figuren en de kleuren zijn vet en helder, zoals ze zouden moeten zijn. Zelfs binnen de enkele herschildering van deze eerste serie vallen alle figuren op met hun eigen kleurenschema en algehele gevoel. Er is subtiel gradiëntwerk gedaan op plaatsen zoals de tanden en andere plaatsen, en zeer strakke lijnen in de ogen. Sommige figuren hebben tamponafdrukken voor symbolen en tatoeages, en die passen goed bij de rest van het werk. Nogmaals, ik was nogal verrast door hoeveel verftoepassingen deze figuren bevatten, maar het is prettig om zeker te zijn.

Eindelijk, voor de eerste keer ooit, hebben deze personages/figuren accessoires en verwisselbare handen gekregen, en dit is waar veel van de verbeeldingskracht en nieuwe ontwerpen echt schitteren. De meeste wapens zijn erg karakterspecifiek, en als je een koevoet met oog en brein hebt, en een bewapend wespennest, gaat het goed in de ontwerpcategorie. Deze stukken zijn echt heel leuk, moet ik toegeven, en ook al zijn ze nieuw, ze passen precies in de geest van de ontwerpen uit de jaren 80.

KRUIS BROER

Bruise Brother is de enige erkende “Bad Guy” in de eerste serie, en hij had wel een origineel Head Popping-figuur. Dit betekent dat zijn algehele ontwerp rechtstreeks uit die figuur is overgenomen, en net als wat Super7 doet met de TMNT U! lijn, alles is versterkt in termen van detail en productiewaarde. Met het wespennest op een stok, verwisselbare bokshandschoenhand en honkbalknuppel, heeft hij waarschijnlijk de beste accessoires in het algemeen, en dit cijfer heeft me dit personage meer dan ooit tevoren doen waarderen.

HOORN KOP

Nogmaals, Horn Head had een origineel Head Popping-figuur, evenals een Black Dots-sofubibank. Hij is absoluut een van de meer populaire Madballs-personages die ik kan zien, en hij is waarschijnlijk de populaire figuur uit dit assortiment. Ik vind het leuk hoe elk figuur een reeks wijzende handen krijgt om de originele linkerhand van de hoofdpoppers na te bootsen, en Horn Head krijgt deze ronde ook een variant (daarover later meer). Voor accessoires krijg je een knuppel, een knots met een echte ketting en een grote kalkoenpoot (?) met een voorgebeten beet. Deze zijn natuurlijk allemaal grof (voor één! grof voor allemaal!) en dat thema wordt mooi herhaald tijdens deze eerste golf.

OCULUS ORBUS

Qua karakters is Oculus mijn favoriet van deze eerste golf. Nogmaals, hij had een Head Popping-figuur en een sofubi-bank, en samen met Skull Face en Dust Brain maakte hij deel uit van mijn triumviraat van favorieten van toen ik een kind was. Net als Bruise Brother en Horn Head is het ontwerp van de body afkomstig van de originele popper-figuur, maar er zijn meer toegevoegde details voor Oculus die een beetje origineler van aard zijn dan de andere twee. Ik bedoel, dit is een man die een gigantische oogbol is bovenop een prop spieren en zenuwen, dus laten we er ook wat huid in gooien. Zijn accessoires zitten zeker op de neus (of misschien op het oog) en omvatten een verrekijker, een telescoop en een vergrootglas, elk op de juiste manier geëxtrapoleerd.

BARSTENDE HOOFDPIJN

Splitting Headache is uniek onder de eerste vier figuren omdat hij de enige is die nog nooit een incarnatie heeft gehad voorbij de originele Madball zelf. Dus alles onder het hoofd is nieuw ontworpen om het karakterontwerp overal te integreren, maar ook om trouw te blijven aan de ziel van Madballs. Ze hebben dit fantastisch aangepakt, en hoewel ik Splitting Headache nooit veel heb nagedacht, is hij absoluut de slaper van deze golf, en ik ben gewoon mijn favoriete figuur uit de rij tot nu toe. Ik denk dat hij een kleine goblin is met een huid die ontbreekt (of misschien gewoon een kerel die aan het wegrotten is), maar de bochtige blauwe en blootgestelde botten laten hem echt opvallen. Hij krijgt een skateboard (ik wou dat die wielen draaiden!), evenals een bot, de eerder genoemde koevoet en natuurlijk drie extra sets handen.

HOORNKOP (MPM-VARIANT)

Oké, zoals gezegd, er wordt tegelijkertijd met deze eerste golf een extra vijfde cijfer verzonden, en het is een variant voor Horn Head. Je zou dit meteen moeten herkennen als een kleurenhulde aan My Pet Monster, en het schema werkt opmerkelijk goed op deze figuurbasis. Ik ben dol op de kleuren hier, vooral het hete roze en ziekelijk groen van de neus. De kleuren pronken hier echt met het schone verfwerk in het oog, en de schaduw op de tanden ziet er ook geweldig uit. De parelmoer vinger- en teennagels zijn zeer in het oog springend. Dit figuur bevat ook herschilderingen van alle accessoires van Horn Head, maar deze keer in radioactief gekleurd groen en oranje. Dit cijfer zou kort na de levering van serie één beschikbaar moeten zijn voor aankoop.

Deze cijfers zijn momenteel op een boot op weg naar de VS. Bij aankomst zouden ze meteen moeten beginnen met verzenden naar klanten, dus ik weet dat dit zeker een mijlpaal is waar velen op wachten. Als deze in handen komen, zal het product voor zichzelf mogen spreken, maar ik denk dat de meeste mensen die het risico hebben genomen tevreden zullen zijn. Ik denk dat deze verzending ook een deel van de angst van de Barnyard Commandos en Battle Toads-fans zal kalmeren, dus het zou een goede eerste stap moeten zijn om de zaken op orde te krijgen. Ik ben verheugd om meer te zien, en ik denk dat we pre-orders voor meer producten zullen zien zodra klanten deze in de hand hebben. Dat klopt natuurlijk, denk ik, dus ik heb goede hoop voor de toekomst. Dit zijn echt leuke figuren, breng me mijn Skull Face en Dust Brain!

BESTEL BIJ BIG BAD TOY STORE

creditSource link

Therulez.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart