GI Joe Classified Series Pulsecon Exclusieve Master of Disguise Zartan Review – Fwoosh

Ik hield van de winkelversie van Zartan en verwachtte niet dat er zo snel nog een variant zou uitkomen, dus de Pulsecon Zartan was niet alleen een verrassing, maar was in elk opzicht een onmiddellijke upgrade van de vorige versie. Er is ruimte voor beide in mijn collectie, maar wat ben ik dol op deze.

Ik had heel weinig klachten over de eerste Zartan (die vorig jaar hier door Matthew K werd behandeld), maar ik had wel twee “dingen die beter zouden kunnen” muggenziften. Die zijn als babyklachten.

De eerste was het kleurenschema. De vorige Zartan was een beetje saai van kleur, met een bijna monochromatisch gevoel voor hem. Ik miste enkele van de perkier vintage kleuren.

De tweede klacht was de plaatsing van zijn mes. Ik wou echt dat het aan zijn laars was vastgemaakt, in plaats van aan de achterkant van zijn riem. Zoals ik al zei, een babyklacht. Het kleurenschema is verbeterd, terwijl de mesplaatsing dat niet is. Ik denk dat ik daarmee kan leven.

De nieuwe Zartan geeft hem niet alleen wat poppierer mahoniebruin in plaats van de donkere chocoladebruine tinten van zijn reguliere versie, maar hij voegt ook een vleugje zilver toe aan zijn borstplaat, schoudervullingen en dijbeenbeschermers. Hoewel het niet exact is, doet het allemaal erg denken aan zijn optredens in Marvel-strips, waar zijn borstplaat vaak helemaal van zilver was. Het komt ook dicht in de buurt van een versie van zijn bestandskaartkunst toen hij een enkele kaart had. Kortom, ik ben dol op de verschillende kleuren hiervan, en dit heeft de plek van de vorige Zartan overgenomen als mijn “hoofd” Zartan.

Deze versie introduceert ook de kleurveranderende functie van het originele speelgoed. De kleurverandering wordt deze keer geactiveerd door kou in plaats van UV-stralen, maar het hebben van een Zartan die van kleur verandert, riekt behoorlijk hard naar het nostalgische bot. Het was een koude dag toen de mijne arriveerde, dus hij kwam opdagen met een slecht geval van de blues. De kleurverschuivingsfunctie duurt lekker lang zodra hij het bijna-vriespunt bereikt, en slechts een vleugje lichaamswarmte zal zijn huid weer normaal maken. De enige bijwerking van de kleurverandering is dat zijn huid een lichte maar permanent blauwgrijze ondertoon lijkt te hebben. Niet dat er iets mis mee is, maar het valt wel op als je het vergelijkt met het vorige cijfer.

Buiten de kleurverandering en de extra kleuren van de figuur, is het over het algemeen exact dezelfde figuur, goed gearticuleerd en minder geremd in de romp dan sommige andere figuren vanwege de aard van zijn kostuum. Ik merk dat ik wat blu-tac nodig heb om zijn kap permanent op zijn hoofd te houden. Ik merk steeds meer dat de drop-down heupen me nerveuzer maken dan de voordelen zich veroorloven. Ze zaten niet erg vast aan mijn figuur – ik hoefde ze niet te verwarmen / oliën om ze gemakkelijk te laten bewegen, en er lijken geen witte spanningssporen te zijn – maar iets met de technische of structurele integriteit moet worden aangepakt. Dus ze voelen zich niet zo problematisch

Omdat het een luxe is, wordt deze Zartan geleverd met een heleboel meer accessoires dan de vorige versie. Het mes, het pistool, de rugzak en het vintage-specifieke masker worden overgedragen, maar hij verliest de poot- en slangenvoodoo-stukken.

Daarnaast heeft hij ook een boog, pijlkoker en sluipschuttersgeweer. Aangezien dit bijna een Marvel Comics Zartan-figuur is, zijn de boog en de pijlkoker heel logisch, omdat die wapens vooral belangrijk waren voor de verhaallijn “Who Killed the Hard Master”. Hij gebruikte ook een pijl en boog om Serpentor te doden.

Uh… spoiler alert, denk ik.

De boog die hij in de strips gebruikte was anders dan deze, maar het sentiment is er, en ze hadden al een mal voor deze, dus het is geen verrassing dat het naar hem is verschoven.

Hij komt met verschillende maskers/hoofden, waarvan de meeste relevant zijn voor dezelfde algemene verhaallijn. Naast zijn vintage masker, wordt Zartan geleverd met Hard Master en Soft Master maskers die allemaal nauw aansluiten op zijn gezicht, net zoals de vintage geïnspireerde maskers dat doen. Er is ook een schedelmasker met enkele cybernetisch ogende ogen die worden vastgemaakt met een riem die om zijn hoofd gaat.

(Ik zou graag echte Soft Master- en Hard Master-figuren in deze rij willen hebben.)

Hij wordt ook geleverd met een volledig vizier Snake Eyes-hoofd en een Storm Shadow-hoofd.

Deze variant van Zartan was een onverwachte maar zeer welkome upgrade van het eerder uitgebrachte figuur. Alles eraan geeft me dat gevoel dat ik wil krijgen als ik een Classified figuur in mijn hand heb.

creditSource link

Therulez.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart